Kindergymnastiek 7j t.e.m. 12j

recreanten-lager

Kindergymnastiek (7 – 12 jaar)

Om kinderen langer de kans te geven hun algemene bewegingsvaardigheden op een optimaal niveau te ontwikkelen, sluit de basisgymnastiek in eerste instantie aan bij op ons aanbod voor kleuters.

En omdat gymnastiek zo veelzijdig is, vormt het een uitstekende basis voor andere sporttakken. Daarom valt het turnen in de smaak bij jonge kinderen en is het een aanrader voor diegenen die een definitieve sportkeuze nog wat willen uitstellen.

De kinderen leren zwaaien, rollen, op hun handen staan en nog complexere oefeningen, zoals radslag, rondat, bewegingen aan de brug, tussensteun springen of op de trampoline springen,… Kortom, ze maken kennis met alle toestellen en kunnen op die manier maximaal hun bewegingsapparaat aanspreken en ,op individuele basis en volgens eigen tempo, gymnastische vaardigheden aanleren.

Vanaf deze leeftijd is het ook mogelijk om reeds disciplinegericht te werken. Sommige kinderen hebben een voorkeur voor het turnen op de typische toestellen, andere kinderen houden het liever op de trampoline en de lange mat. Voor beide (toestelturnen en tumbling) is er een aanbod.

Diegenen die hun keuze niet kunnen maken of nog niet weten welke discipline hun het beste ligt, is er natuurlijk de mogelijkheid om aan beide groepen deel te nemen.