Corona compensaties voor seizoen 2021-2022

2021.07.28 – 14.35

Corona heeft ook afgelopen seizoen de clubwerking beïnvloed. Vooral de 13+ gymnasten heeft hier een grote hinder bij ondervonden. Als club willen wij uiteraard hier in tegemoed komen.

Compensaties voor recreatie

 • alle recreanten krijgen €15 korting bij inschrijving voor het nieuwe seizoen in de maand augustus. (automatisch berekend in het systeem)
 • +13 jaar (geboortejaar 2007) kunnen een éénmalige terugbetaling aanvragen van €60 via deze link.
  (aanvragen voor donderdag 5 september 2021)
 • wegens stopzetting van de discipline Freerunning wordt de compensatie van deze gymnasten vastgelegd op 65 euro. via deze link.
  (aanvragen voor donderdag 5 september 2021)

Compensaties voor competitie

 • voor -13 jaar zijn er geen compensaties voorzien. Zij hebben het seizoen praktisch volledig kunnen uitdoen.
 • voor +13 jaar wordt er compensatie voorzien op het lidgeld voor het komende seizoen of deelse terugbetaling bij het stopzetten van het turnen.

Update kleuters en recreatie TTM

2021.02.24 – 20.52

Het clubbestuur en de lesgevers doen er alles aan om de corona-maatregelen nauwekeurig op te volgen. Samen met jullie, ouders en gymnasten, lukt dit tot hiertoe wonderwel. Er zijn kinderen die voor turnen hebben gekozen en kinderen die ook voor een andere hobby kozen.
Dit zorgt ervoor dat wij voor de kleuters en de recreanten toestelturnen 1e tem 6e leerjaar geen drie bubbels meer moeten voorzien, maar dat we de kinderen die voor turnen gekozen hebben (en in de afgelopen twee weken ook aangeduid zijn op de aanwezigheidslijst) elke training kunnen verwelkomen. 

Dankzij de vakantieonderbreking kunnen we de kinderen ook opnieuw verdelen bij de eerstvolgende training. 

Vrijdag aanstaande wordt er door de overheid opnieuw overlegd over mogelijke versoepelingen. Indien er voor onze sport iets van toepassing is, brengen we jullie zeker op de hoogte. 

Update maatregelen ‘bubbel van 10’

2021.01.31 – 20.30 uur

Vrijdag is het ministrieel besluit in het Belgisch Staatsblad verschenen waardoor de nieuwe coronarichtlijnen voor de sportsector bekrachtigd werden. De bubbel van 10 binnen de sportsector is ontstaan, er wordt aangeraden dat kinderen een keuze maken binnen hun hobby’s en de clubs en verenigingen zullen hun werking moeten aanpassen.

Ook wij zullen enkele aanpassingen moeten doorvoeren. Lees dus zeker goed ons draaiboek met de afspraken en regels zoals ze gelden.
Hierin vindt u alvast:

 • Wat zijn bubbels van 10 en hoe wordt dit toegepast
 • Gebruik van de achteringang van ‘De Kimpel’

Klik hier voor het draaiboek met de richtlijnen
Klik hier voor de groepsverdelingen

Kiest je kind (tijdelijk) voor een andere hobby? Laat het ons dan zeker weten.

‘De Kimpel wordt vaccinatiecentrum. Wat nu?

19 januari 2021

Afgelopen week werd er medegedeeld dat sporthal ‘De Kimpel’ omgevormd zou worden tot vaccinatiecentrum. Alle activiteiten in de sporthal worden hierdoor vanaf deze donderdag geannuleerd.

Wat wilt dat zeggen voor onze club?
De lessen van de kleuters die in de sporthal plaatsvonden, worden verplaatst naar sporthal ‘Beterveld’ te Schoonbeek. De uren blijven hetzelfde.

Alle lessen die momenteel in de Turnhal doorgaan, mogen blijven doorgaan. Mogelijks zullen we nog richtlijnen krijgen over de passage in de gangen. Voorlopig blijven deze ongewijzigd.

Opstart recreatie

1 januari 2021

Om dit jaar alvast goed te laten beginnen, starten we met een positieve boodschap. Vanaf maandag 4 januari zullen voor het merendeel van onze recreanten de lessen kunnen hervatten.

Even toelichten!
· Alle kleuters, recreanten tumbling en recreanten toestelturnen starten terug op. De groepen freerunning kunnen helaas nog niet opstarten.

· De lessen zijn toegankelijk voor alle kinderen jonger dan 13 jaar. Bij de aanvang van code oranje mochten in eerste instantie enkel kinderen onder 12 jaar binnen. Bij een verdere toelichting werd duidelijk gemaakt dat kinderen die 12 jaar waren, ook op de lessen aanwezig mochten zijn.

· Kinderen die 13 worden in 2021 mogen volgens de richtlijnen hun seizoen afmaken, ongeacht of ze in de eerste helft van 2021 reeds verjaren.

· Groepen verzamelen steeds buiten, kleuters mogen nog steeds door één ouder binnen gebracht worden.

· Kleedkamers zijn nog steeds gesloten. Geef uw kind dus enkel mee wat nodig is.

· Is uw kind ziek of heeft het symptomen van covid-19, hou het dan thuis!

· Alle richtlijnen van code oranje zijn nog steeds van kracht.

Gefaseerde heropstart

27 november 2020

De aanwezigheid van het coronavirus speelt iedereen parten. De persoonlijke thuissituatie van onze lesgevers is niet altijd combineerbaar met het trainersleven.
Wij streven ernaar de gezondheid en het welzijn van onze gymnasten en vrijwilligers zoveel mogelijk te waarborgen. Vandaar dat wij als club een volledige opstart op dit moment niet haalbaar zien.

In een eerste fase willen wij als club alvast actief aan de slag gaan om de trainingen van de wedstrijdgroepen terug beperkt te laten opstarten.
Indien de situatie positief blijft evolueren voorzien wij een volledige heropstart van de recreantengroepen en wedstrijdgroepen na de kerstvakantie.
Dit uiteraard voor de -13 jarigen.

Wij hopen dat jullie hiervoor begrip kunnen opbrengen en kijken alvast uit naar een sportiever 2021.

Voorlopige schorsing van de lessen

10 november 2020

Eind oktober werd er beslist dat indoor sporten tijdelijk niet meer kon. Enkele dagen later werd er beslist dat dit wel weer kon, indien de gemeente hier toestemming voor geeft.

Voorlopig achten wij als club het nog niet voldoende veilig om de trainingen terug op te starten. Wij zullen dus na de herfstvakantie nog niet beginnen. Vanaf het moment dat wij de trainingen veilig en verantwoord kunnen organiseren, brengen we jullie op de hoogte.

Indoor sporten niet meer toegelaten

29 oktober 2020

Zoals iedereen ondertussen waarschijnlijk al heeft vernomen, is het sinds vandaag niet langer toegestaan om binnen te sporten voor zowel -12 jarigen als +12 jarigen.

We hopen dat de cijfers snel dalen en dat we jullie kinderen snel terug kunnen verwelkomen!

Eénmalig geen training in de turnhal

27 oktober 2020

Corona is al enige tijd terug in opmars. Vandaag kregen we een melding over een positieve testing bij een kind uit het derde leerjaar dat afgelopen zaterdag op training aanwezig was.
Als club hebben wij ondertussen contact opgenomen met de preventieadviseur van stad Bilzen en hebben we reeds alle betrokken kinderen, ouders en trainers gecontacteerd om hen in te lichten.

Gezien de verstrenging van de maatregelen (cfr. veiligheidsraad vandaag) willen ook wij als club een steentje bijdragen in de preventie van de verspreiding van het virus.
Daarom zullen de trainingen van de recreanten van aanstaande zaterdag – die in de turnhal doorgaan – niet plaatsvinden. De kleutergroepen kunnen wel nog terecht in de sporthal.

Graag zien we alle -12 jarigen na het herfstverlof terug!

Code oranje mits aanpassingen

15 oktober 2020

Woensdag 14 oktober ging code oranje van start voor de sportwereld. In eerste instantie zou er voor onze leden weinig veranderen. Vooral de 12+ gymnasten zouden zich aan strengere maatregelen moeten verwachten.
Echter heeft stad Bilzen preventief beslist om alle +12 jarigen uit de Bilzerse sporthallen te weren. Enkel groepen met kinderen onder de 12 jaar kunnen momenteel trainen. Dit (voorlopig) t.e.m. 8 november 2020.

Hoewel we graag al onze gymnasten aan het turnen willen houden, is dit dus momenteel niet mogelijk. We hopen hen zo snel mogelijk terug in de turnhal te kunnen verwelkomen!

Opgelet!
Alle kleedkamers zijn in code oranje gesloten. Geef je kind dus enkel het hoogstnoodzakelijke mee naar de les (jas en drinkfles)

Start recreatieseizoen

4 september 2020

Na de recentste inschrijvingsperiode van nieuwe leden alvast deze boodschap.

Alvast fijn dat we jullie mogen verwelkomen. Om een zo veilig mogelijk turnjaar te garanderen maken we graag de volgende afspraken met jullie.

– Ouders brengen de kinderen tot aan het sportcentrum ‘De Kimpel’. Trainers wachten de gymnasten hier op voor de les en brengen ze ook terug naar daar na afsluiting van de les.

– Enkel indien een gymnast te laat is, mag deze begeleid worden tot aan de turnhal. Na het afzetten, dient de ouder onmiddellijk te vertrekken.

– Kleuters (wegens de jonge leeftijd) mogen door de ouders begeleid worden tot in de sporthal en mogen hier ook terug opgehaald worden. Mondmaskers zijn verplicht binnen het gebouw.

– Er worden verschillende kleedkamers voorzien voor de verschillende groepen. Toch raden we aan dat de gymnasten zich thuis al omkleden. Zo blijft dit beperkt tot het uitdoen van de schoenen en de jas.

Laten we er een leuk jaar van maken!